Адміністрація морських портів України запроваджує стандарти FIDIC

Адміністрація морських портів України запроваджує стандарти FIDIC

Укрінформ
Адміністрація морських портів України (АМПУ) приєдналася до Асоціації інженерів-консультантів України для підвищення якості днопоглиблювальної та інженерної документації відповідно до вимог Міжнародної федерації інженерів-консультантів (FIDIC). Меморандум про співпрацю між АМПУ, Міністерством інфраструктури та Асоціацією інженерів-консультантів України був підписаний у Києві 21 березня 2017 року.

Про це повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури. 

«Ми нарешті перериваємо неуспішну практику підготовки сумнівної тендерної документації, яка далі місяцями перевіряється антимонопольним, антикорупційними і іншими органами. Ми маємо переймати кращий світовий досвід, підвищувати якість документації, якість будівельних робіт. А це, в свою чергу, дасть відчутну економію державних коштів», - зазначив в ході підписання Меморандуму міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Згідно інформації міністерства, робота АМПУ за стандартами FIDIC, зокрема, з використанням положень Блакитної книги (Blue book, форма контракту для днопоглиблювальних і меліоративних робіт) і Червоної книги (Red book, форма контракту для будівельних та інженерних робіт) зробить більш простими і прозорими тендерні закупівлі АМПУ, а також створить чіткі правила роботи в Україні для міжнародних днопоглиблювальних та інженерних компаній.

«Багата експертиза FIDIC допоможе нам стати зрозумілими для всього світу, створити універсальні контрактні форми - як для днопоглиблення, так і для інших інженерних робіт. АМПУ - одне з найбільших підприємств в портовій галузі України, і ми прагнемо, щоб воно стало вагомим замовником і на світовому рівні. А це буде можливо, якщо ми підвищимо свою транспарентність в питанні закупівель і будемо повністю відповідати міжнародним стандартам»,- зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Довідка: Міжнародна федерація інженерів-консультантів (FIDIC, від фр. Federation Internationale Des Ingenieurs-Conseils) - одна з найстаріших міжнародних асоціацій в області інвестиційно-будівельної діяльності. Основна діяльність федерації - розробка типових умов контрактів для регулювання відносин учасників міжнародної інвестиційно-будівельної діяльності. Федерація заснована в 1913 році.

Асоціація інженерів-консультантів України є єдиним уповноваженим представником FIDIC в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-