Шевченко розповів про подальші кроки імплементації ЗВТ з Канадою

Шевченко розповів про подальші кроки імплементації ЗВТ з Канадою

Укрінформ
Успішне голосування в українському парламенті за ратифікацію Угоди про вільну торгівлю з Канадою відкриває шлях до подальших практичних кроків з імплементації ЗВТ.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Для нас вчорашнє рішення означає перехід до практичної реалізації Угоди про вільну торгівлю та початок роботи за кількома основними векторами», - сказав Шевченко.

За його словами, найближчим часом посольство планує зосередити свою роботу на трьох основних напрямках двосторонньої економічної співпраці.

«Один великий напрямок – це торгові місії та налагодження контактів між зацікавленими бізнесами з України та Канади. Другий напрямок – це державні закупівлі, і третій – приватизація», - зазначив посол.

Він окремо виділив сектор IТ, фармацевтику, аерокосмічну та сільськогосподарську галузі, особливо переробку продуктів харчування, як найбільш перспективні для канадсько-української співпраці, та зазначив, що ця Угода містить окремий розділ, присвячений державним закупівлям.

«Угода про вільну торгівлю відкриває державні закупівлі для України та Канади на національному рівні, тому ми будемо шукати, як залучати українські компанії до тендерів у Канаді та канадські - до тендерів в Україні», - наголосив дипломат.

Шевченко також нагадав про потужний сигнал інвесторам, який надсилає зона вільної торгівлі з Канадою.

«Угода про вільну торгівлю допомагає показати канадському інвестору переваги входження на український ринок. Вона додає нам аргументів у тому, що економічний клімат в Україні дозволяє захистити інвестиції та отримувати від них зиск», - підсумував посол.

Як повідомляв Укрінформ, за ухвалення закону «Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою» учора проголосувало 272 народні депутати.

Реалізація закону дозволить завершити всі внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання чинності Угодою про вільну торгівлю між Україною та Канадою, яка сприятиме розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва між Україною та Канадою.

Також Угода дозволить вітчизняним товаровиробникам отримати переваги від безмитного доступу до ринку Канади, відкриє можливості для українського бізнесу як для розширення ринків збуту, так і для розвитку й модернізації власного виробництва з метою підвищення конкурентоспроможності на нових ринках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-