"Рівнеазот" Фірташа заявляє, що його примусово зупинили

Укрінформ
Директор ПАТ "Рівнеазот" Михайло Заблуда стверджує, що завод відключили від газопостачання несподівано і безпідставно.

Про це повідомляє рівненське "Радіо Трек".

"Нас насильно зупинили. Після нашого прохання дати можливість планово зупинити завод, щоб не створювати екстрену ситуацію, нам назустріч не пішли. Примусово фактично закрили засувку, і весь завод зупинявся за блокуваннями", - сказав керівник підприємства.

При цьому співробітників заводу повідомили, що газ відключено через заборгованість.

Раніше видання «Інфоіндустрія» повідомляло про зниження тиску газу на ПАТ «Рівнеазот» і «Азот» (Черкаси) групи OSTCHEM Holding, яка входить до складу фінансово-промислової групи «Group DF» Дмитра Фірташа.

"Вчора о 17.00 тиск газу у «Рівнеазоту» і Черкаського «Азоту» різко знизився, після зниження з позначки 10 до позначки 7 бар, виробництво аміаку зупиняється автоматично. Заводи були змушені почати процедуру «гасіння» агрегатів аміаку. Це призведе до скорочення виробництва селітри в Рівному до 50%, а в Черкасах до повного зупинення виробництва карбаміду», - пише видання.

Зазначають, що це, разом з припиненням виробництва селітри у Сєверодонецьку, може призвести до проблем в аграрній промисловості, яка саме зараз потребує добрив.

"Ситуація надзвичайна, оскільки в даний момент заводи відвантажують товарну продукцію, продану ще в грудні і в січні. Значна частина цього товару вже продана аграріям або трейдерам у регіонах. Україна гостро потребує селітри і карбаміду, а імпорт фізично здійснити неможливо - не вистачить часу, адже сезон внесення в країні вже розпочався", - повідомляє "Інфоіндустрія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-