Директор ММК розповів про наслідки торгової блокади

Директор ММК розповів про наслідки торгової блокади

Укрінформ
Збитки, завдані Маріупольському металургійному комбінату (ММК) торговельною блокадою на Сході України, впливають на майбутні відрахування до податкових, а значить - і до державного бюджету України.

Про це заявив директор комбінату Юрій Зінченко під час наради з представниками металургійної промисловості під головуванням Прем'єр-міністра  Володимира Гройсмана щодо питань діяльності підприємств металургійної промисловості та енергетики в умовах блокування вантажних перевезень з тимчасово окупованих територій України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Збитки, які ми сьогодні несемо і несуть підприємства, автоматично впливають на майбутні відрахування до податкових на всіх рівнях, починаючи від місцевих бюджетів і закінчуючи загальнодержавним бюджетом", - зазначив Зінченко.

За його словами, питання торговельної блокади "уже перейшло в стадію питання національної безпеки України", бо якщо почнуть зупинятися металургійні підприємства, це може призвести до важких наслідків.

"З початку блокади залізничних шляхів за період з початку лютого, тільки один комбінат - Маріупольський металургійний імені Ілліча, уже на сьогодні для свого нормального функціонування і забезпечення всіх потужностей по виробництву втратив коксу - 20-30%, на 70% скоротилися надходження вапняку, це 80 тисяч тонн. На сьогодні повністю припинено отримання вугілля марки АС для роботи аглофабрики, яка є основною для нормальної роботи двох металургійних підприємств, які знаходяться в місті Маріуполі - комбінату Ілліча і комбінату "Азовсталь", -  заявив Зінченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-