Торгова блокада викидає українську металургію зі світового ринку - Кубів

Торгова блокада викидає українську металургію зі світового ринку - Кубів

Укрінформ
Внаслідок блокування вантажних перевезень з тимчасово окупованих територій України, металургія країни опиняється поза світовим ринком.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів під час наради з представниками металургійної промисловості під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо питань діяльності підприємств металургійної промисловості та енергетики в умовах блокування вантажних перевезень з тимчасово окупованих територій України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вітчизняна металургія працює в системі координат внутрішнього ринку і зовнішнього. Коли ми говоримо про зовнішній ринок, ми говоримо про 850 мільйонів тонн металургійного продукту в різних позиціях. Ми говоримо те, що світовий ринок металургії чекає конкуренцію. Але цей ринок є український. І ця блокада викидає нас із того ринку. Чому викидає? Тому що є контракти з іноземними контрагентами на поставку продукції в 2017 році, і проблеми невиконання, це: перше - штрафні санкції, друге - це збитки підприємств, третє - це суди, четверте -  це просто знищення галузі", - зазначив Кубів.

Гірничо-металургійний комплекс, підкреслив перший віце-прем'єр-міністр, "є стратегічно важливою складовою вітчизняної економіки" і забезпечує 25% промислового виробництва в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-