Нафта дорожчає через пакт ОПЕК про скорочення видобутку

Нафта дорожчає через пакт ОПЕК про скорочення видобутку

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у вівторок вранці завдяки рекордному дотриманню ОПЕК пакту про скорочення видобутку, але зростання виробництва сировини в США продовжує тяжіти над котируваннями.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,35% - до 56,62 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,30% - до 54,21 долара за барель.

На стороні нафти – скорочення видобутку ОПЕК і країнами, що не входять до нафтокартелю, включаючи Росію, які домовилися про зниження виробництва приблизно на 1,8 мільйона барелів на добу в першому півріччі 2017 року.

За розрахунками Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), ОПЕК в середньому виконала зобов'язання в рамках пакту на рекордні 90 відсотків у січні. Ця цифра може зрости в наступні місяці, враховуючи, що Ірак і ОАЕ, що раніше не поспішали скорочувати видобуток, пообіцяли прискорити зниження виробництва сировини.

"Перспектива посилення скорочення видобутку ОПЕК дозволяє сподіватися на подальше зростання цін", – сказали аналітики банку ANZ.

Водночас зростання видобутку в США продовжує стримувати ралі цін на нафту.

"ОПЕК не може дозволити собі серйозно посилити скорочення видобутку, оскільки це призведе до зростання поставок сланцевої нафти зі США", – сказав Джонатан Барратт з Ayers Alliance. 

За тиждень, що завершився 17 лютого, видобуток нафти в США - вперше з квітня 2016 року - перевищив позначку 9 мільйонів барелів на добу завдяки тому, що енергетичні компанії продовжують розвідування нових ресурсів.

Не здають позицій і американські бурильники. Так, кількість бурових установок у США зросла за тиждень, що завершився 24 лютого, на 5 одиниць - до 602, показали в п'ятницю дані нафтосервісної компанії Baker Hughes. Це найвищий показник з жовтня 2015 року.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 56,45 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 56,40 долара за барель, що на 2 центи нижче рівня закриття торгів ($56,42).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-