Україну відвідає делегація німецьких бізнесменів

Україну відвідає делегація німецьких бізнесменів

Укрінформ
Наприкінці березня Україну відвідає представницька делегація німецького бізнесу.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу у ФРН повідомив виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Міхаель Хармс.

"Ми, делегація на чолі з головою комітету Вольфгангом Бюхеле і керівниками десятка підприємств з різних галузей, їдемо в Київ 20 березня", - сказав Хармс.

За його словами, цього разу не планується відвідання регіонів, але намічається ряд інших заходів. "Наприклад, ми хочемо представити торговельну ініціативу для українських міст; ми зараз ведемо про це переговори з українським урядом", - зазначив Хармс. За його словами, ФРН хотіла б отримувати "набагато більше продуктів з України для німецької промисловості, для Німеччини".  

Україна - потенційно дуже привабливий ринок для німецького бізнесу, наголосив виконавчий директор комітету. Він звернув увагу на те, що економіка України стабілізувалася і повільно зростає. У комітеті "не дуже задоволені" тим, що німецькі бізнесмени поки що інвестують переважно на умовах субпідряду через дешевизну праці, низькі зарплати українських працівників. "На даний момент це "плюс" України, але цього недостатньо. Україні потрібні насамперед інвестиції в дослідження, у розвиток, у виробництво продукції з високою доданою вартістю", - наголосив він.  

Хармс також нагадав про помітне зростання торік німецького експорту в Україну, а також тенденції до зростання українського імпорту: "Очевидно, вже починає працювати, давати віддачу Угода про асоціацію".

Виконавчий директор Східного комітету німецької економіки визнав, що в реформах, які проводяться Україною, є ще кроки і справи, якими на заході не задоволені. "Але ми бачимо позитивний розвиток. І ми бачимо зростання інтересу німецьких бізнесменів в Україні", - сказав він.

Хармс сказав, що майбутнім візитом комітет хоче продемонструвати свою велику зацікавленість у торговельно-економічному співробітництві з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-