Японію зацікавили реконструкція порту

Японію зацікавили реконструкція порту "Южний" і міст у Миколаєві

Укрінформ
Японське агентство міжнародного співробітництва JICA презентувало звіт щодо перспектив інфраструктурних об'єктів у Києві та південному регіоні України.

Про це йдеться на сайті Міністерства інфраструктури. 

"Ми дуже цінуємо підтримку японського уряду. Робота з нашими японськими партнерами була розпочата минулого року, вона має характер реальної практичної підтримки. Ми цінуємо, що JIСA приділяє увагу інфраструктурі півдня України та особливо сконцентрована на будівництві Миколаївського мосту та реконструкції порту "Южний", - наголосив заступник міністра Віктор Довгань.

Як зазначається, потреба у перегляді структури транспортної системи на півдні України постала у 2014 році після анексії Криму Росією та початку збройного конфлікту на сході України. Деякі порти, сполучні дороги та залізничні з'єднання стали недоступними для України, а рух транзиту зі сходу на захід був різко обмежений.

Напередодні цих подій уряд України звернувся до уряду Японії щодо фінансової допомоги для будівництва моста в районі міста Миколаєва, який разом з національною автомагістраллю М-14 мав зміцнити транзитний коридор у напрямку схід-захід. 

"Підготовчий огляд проекту будівництва Миколаївського мосту в Україні був зроблений Японським агентством міжнародного співробітництва ("JICA") у 2011 році. Проте тепер він потребує перегляду, і JICA вирішила провести дослідження транспортних систем у південному регіоні України", - зазначив заступник міністра.

Дослідження було офіційно розпочато JICA у жовтні 2016 року. За підтримки уряду та інших зацікавлених сторін в Україні дослідницька команда провела досліди та виїзди на місця у Києві та південному регіоні.

У попередньому звіті представлено проект будівництва Миколаївського мосту. Серед пріоритених проектів дослідження японців - траса H-14 на ділянці Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв, траса M-14 в Херсонський області, траса M-15 Одеса – Рені (кордон з Румунією) та розвиток кільцевої дороги Миколаєва.

Проект підсумкового звіту планується подати в кінці березня 2017 року, а підсумковий звіт - наприкінці травня 2017 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-