Порошенко затвердив рішення РНБО щодо нейтралізації загроз енергобезпеці

Порошенко затвердив рішення РНБО щодо нейтралізації загроз енергобезпеці

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію сьогоднішнє рішення РНБУ про нейтралізацію загроз енергетичній безпеці.

Документ оприлюднений на сайті глави держави.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 лютого 2017 року "Про невідкладні заходи з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури", - йдеться в указі.

Контроль за виконанням рішення РНБУ, введеного в дію цим документом, покладено на секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова.

Кабінету міністрів доручено "вжити вичерпних заходів щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці України".

Так, уряду доручено посилити контроль за переміщенням товарів з окремих територій у районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, вжити заходів щодо диверсифікації джерел постачання вугілля в Україні, а також створити резерви енергетичного вугілля.

Кабмін також має розробити проекту реконструкції енергоблоків теплових електростанцій та теплоелектроцентралей, на яких використовується вугілля антрацитової групи, для забезпечення застосування ними вугілля газової групи вітчизняного видобутку.

Президент також розпорядився припинити експорт з України вугілля марки антрацит до подолання кризової ситуації.

Міністерству внутрішніх справ та Службі безпеки доручено невідкладно вжити вичерпних заходів щодо забезпечення громадського порядку в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Крім того, доручено забезпечити належну охорону об'єктів газо- та електропостачання, транспортної інфраструктури в районі проведення АТО та створення належних безпекових умов для їх безперебійного функціонування.

СБУ також має активізувати роботу щодо нейтралізації спроб російських спецслужб, їхньої агентури, пов'язаних з ними підривних елементів та диверсійно-розвідувальних груп ускладнити функціонування об'єктів критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-