Без достатньої кількості вугілля енергосистема довго працювати не зможе - Гройсман

Без достатньої кількості вугілля енергосистема довго працювати не зможе - Гройсман

Укрінформ
Енергетична система України є достатньо стійкою завдяки серйозній підготовці уряду до проходження опалювального сезону, однак через брак вугілля вона в такому стані не зможе довго працювати.

Про це заявив у четвер на засіданні РНБО Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал.

"Сьогодні енергетична система є достатньо стійкою завдяки серйозній підготовці уряду до проходження опалювального сезону. Але ми розуміємо, що коли немає постачання необхідного вугілля, а ми використовуємо такого вугілля 24 млн тонн і 9 млн тонн - антрацитове, система не зможе довго працювати у такому стані. Тому потрібно буде приймати усі рішення для того, щоб компенсувати це вугілля", - сказав Гройсман.

Він нагадав, що 15 лютого уряд прийняв рішення про запровадження тимчасових надзвичайних заходів щодо управління енергетичною системою, щоб не допустити будь-яких серйозних негативних наслідків і для мінімізації будь-яких проблем щодо енерго-, теплопостачання.

Сьогодні під головуванням віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбудеться позачергове засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки (ТЕБ) і надзвичайних ситуацій (НС) для координації роботи з місцевими органами влади щодо питань енергозабезпечення у зв'язку із запровадженням урядом надзвичайних заходів в енергетичній системі країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-