Аслунд назвав найбільший виклик для економіки України

Аслунд назвав найбільший виклик для економіки України

Укрінформ
Найбільшим викликом у сфері економіки для України залишається довготривале залучення інвестицій з боку крупних міжнародних донорів з метою продовження реформ та економічного розвитку держави, в чому основну роль відіграє взаємодія з МВФ.

Про це в коментарі Укрінформ розповів у Вашингтоні міжнародний економічний аналітик, науковий співробітник центру Атлантична Рада Андерс Аслунд.

"Я думаю, зараз для України найбільш серйозною проблемою залишається залучення інвестиційного капіталу, інвестиційних кредитів. Через це фінансування МВФ є дуже важливим для збереження фінансової стабільності України", - зауважив експерт.

Він пояснив, що від цього залежить, чи буде Україна отримувати багатомільярдні інвестиційні кредити з боку інших великих міжнародних фінансових інституцій, у тому числі, Світового банку, ЄБРР, ЄІБ, інших банків, а також США, Європейського союзу, Японії. За його словами, для відновлення економіки такі внески потрібні принаймні впродовж наступних п'яти років.

"Уряд має постійно зосереджуватись на цьому прямо зараз, оскільки основні реформи економіки продовжують реалізвуватися", - зауважив аналітик.

Він також наголосив на важливості досягнення успіху українського керівництва в реформах судової системи, державної адміністрації, у сфері приватизації, у тому числі сільськогосподарських земель, а також пенсійної реформи, "що як раз зараз обговорюється з МВФ".

"Україна вже зробила більшість важких завдань, втім залишається ще чимало роботи", - підсумував Аслунд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-