Надзвичайний стан у енергетиці діятиме не більше двох місяців - Насалик

Надзвичайний стан у енергетиці діятиме не більше двох місяців - Насалик

Укрінформ
Термін дії розпорядження про тимчасове впровадження надзвичайних заходів на ринку електричної енергії - максимум 2 місяці.

Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик у розмові з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Розпорядження діятиме протягом місяця. Воно може бути ще раз продовжене на місяць. Тобто не більше двох місяців дане розпорядження працює. І не більше", - запевнив міністр.

Як зазначив на засіданні уряду віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, НС в енергетичній системі передбачає економне використання вугілля й відповідне управління обладнанням з метою успішного подолання пікових навантажень.

“Надзвичайні заходи в енергетиці передбачають, у першу чергу, економне використання не тільки антрацитової групи (вугілля. - Ред.), а взагалі управління обладнанням для того, щоб воно видавало саме ту генерацію, яка дає можливість подолати пікові навантаження”, - сказав Зубко.

Він зауважив, що такі заходи мають тривати стільки часу, щоб “вийти за межі опалювального сезону”.

Водночас віце-прем'єр підкреслив, що обмеження енергопостачання вплине не тільки на населення, а й на промисловість та економіку в цілому.

Як повідомлялося, сьогодні Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про тимчасове запровадження надзвичайних заходів на ринку електричної енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-