Енергетичний штаб розгляне блокування вугілля на Донбасі - Премєр

Енергетичний штаб розгляне блокування вугілля на Донбасі - Премєр

Укрінформ
Україна споживає 24 млн тонн вугілля, з них 9 млн - антрацитова група, що добувається з українських надр на тимчасово неконтрольованій території і з якої виробляється третина всієї електроенергії в країні.

Це зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу “Україна”, передає Урядовий портал.

"Я глибоко переконаний у тому, що раціонально треба розібратися: якщо є питання контрабанди, жорсткий публічний контроль буквально в онлайн режимі, все те, що стосується невеликої групи товарів, наприклад вугілля, і те, що потрібно для виробництва металургії в країні, треба визначити ці товари, перелік і забезпечити публічне просування в Україну", - переконаний Гройсман.

Він зауважив, що підприємства, що постачають вугілля з окупованої частини Донбасу, зареєстровані в Україні і сплачують податки.

Глава уряду підтримав необхідність боротьби з контрабандою, яка йде через лінію розмежування, однак висловився проти того, щоб “кидати напризволяще мільйони українців”, блокуючи постачання в домівки тепла і електроенергії.

Уряд буде шукати рішення цієї ситуації, відтак у понеділок, 13 лютого, Енергетичний штаб розгляне загрози забезпеченню теплом українських громадян у зв'язку з блокуванням постачання вугілля на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-