У Мін’юсті кажуть, що вже закрили 90% рейдерських схем

У Мін’юсті кажуть, що вже закрили 90% рейдерських схем

Укрінформ
Після набуття чинності закону № 1666 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності», кількість скарг на дії державних реєстраторів зменшилася в десять разів.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі зазначив заступник міністра юстиції України Павло Мороз, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Запрацював антирейдерський закон... І якщо ми говоримо про кількість скарг на дії державних реєстраторів, які відбулися після 2 листопада, ця кількість приблизно складає 50-60 скарг - це приблизно в 10 разів менше, ніж до набуття чинності цього закону», -  зауважив заступник міністра юстиції.

За його словами, було розроблено приблизно 30 новел, які реалізувалися в антирейдерському законі.

«Цими новелами було закрито більше ніж 90% рейдерських схем, які існували в нашій країні ще з початку 90-х років», - зауважив Мороз.

Проте цього року, зазначає заступник міністра юстиції, уже виявлені дві суспільно-небезпечні скарги.

«Цього року ми вивчили ці 50-60 скарг і не знайшли ознак рейдерського захоплення в жодній із цих скарг, але дві скарги виявилися не просто з ознаками рейдерського захоплення, а дійсно суспільно небезпечними», -  зазначив Мороз.

Він повідомив, що минулого тижня зустрічався зі скаржниками. 

«Говоримо зараз про 24 скарги від наших громадян, котрих рейдери намагаються позбавити житла», -  уточнив заступник міністра юстиції.

Завтра, за його словами, відбудеться відкрите засідання Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, на якому планують розглянути саме ці скарги.

«Ми хочемо, щоб це засідання було максимально публічним, ми закликаємо всіх журналістів, щоб вони приєдналися до цього заходу», -  зауважив заступник міністра юстиції.

Окрім того, на цьому тижні планується розгляд Комісією скарг мешканців села Кіровоградської області, яких позбавили права на землю. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-