Гонтарева обговорила з Аслундом

Гонтарева обговорила з Аслундом "Приват" і банківські реформи

Укрінформ
Голова Національного банку України Валерія Гонтарева зустрілась зі шведським економістом, старшим науковим співробітником Atlantic Council Андерсом Аслундом, з яким обговорила хід реформи банківського сектору України та поточну ситуацію на ринку.

Про це інформує у Фейсбуці прес-служба НБУ.

"Сторони обговорили хід реформи банківського сектору України та поточну ситуацію на ринку", - йдеться в повідомленні.

Голова НБУ нагадала, що регулятор уже провів стрес-тестування перших 60 українських банків за розміром активів. Усі банки з топ-40 підписали графіки докапіталізації та зобов'язались їх виконувати. Щодо банків з третьої двадцятки за розміром активів, то 10 з них не потребували збільшення капіталу, а 11 банків уже подали програми докапіталізації.

Крім того, сторони обговорили подальший розвиток державних банків. Вони погодилися, що з переходом ПриватБанку до державної власності виникає потреба переглянути та доопрацювати стратегію розвитку державних банків.

Затверджена раніше стратегія розвитку держбанків передбачала спеціалізацію держбанків, а також продаж 20% акцій Ощадбанку та Укрексімбанку до середини 2018 р. та повний продаж Укргазбанку протягом 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-