На форум

На форум "Європа-Україна" прибуде понад 700 учасників з усього світу

Укрінформ
У польському місті Жешув на півдні країни 27-28 січня відбудеться ювілейний, десятий форум “Європа-Україна”.

У цьогорічному заході, який відбуватиметься під гаслом “Шанси, які не можна втратити”, візьме участь понад 700 учасників з України, Європи та США, передає власний кореспондент Укрінформу.

Форум розпочнеться з презентації рапорту щодо ситуації в Україні в 2016 році, підготовленого київським Центром імені Разумкова.

Упродовж двох днів на форумі відбудеться 35 дискусійних панелей по чотирьох тематичних напрямах: “бізнес й економіки”, “європейська інтеграція і реформи”, “міжнародна політика” та “суспільство”.

Як зазначають організатори форуму з Інституту східних досліджень (ISW), в євроінтеграційному блоці цікавою буде тема про зростання євроскептицизму і кризи європейського проекту у контексті євроінтеграції України. Крім того, в цьому блоці обговорюватиметься також важливість польської моделі змін для України. В економічному боці важливими будуть теми про енергетичну безпеку, шанси для Центрально-Східної Європи у контексті реалізації проекту Китаю нового “Шовкового шляху”. У блоці “міжнародна політика” зацікавлення може викликати питання щодо можливої “відлиги” у відносинах США з Росією і що це може означати для України. Крім того, відбуватимуться дискусії, зокрема, на тему відносин Польщі з Україною, результатів саміту НАТО для Східної Європи, можливості протидії російській пропаганді тощо.

Найважливішою супутньою подією форуму буде “Cхідний ярмарок”, який вперше організовується в рамках форуму. В ньому, зокрема, візьме участь 50 фірм, в основному польських та українських, які представлятимуться сфери машинобудування, нерухомості, транспортну, логістичну, виробничу, фармацевтичну, страхову, фінансову та рекреаційну галузь.

На форумі очікується значний “десант” українських політиків, експертів, бізнесменів та журналістів. Зокрема, у форумі передбачається участь голови Верховної Ради України Андрія Парубія, заступника глави Адміністрації Президента України Дмитра Шимківа, заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталії Микольської тощо. З польської сторони у форумі мають взяти участь маршалки Сейму та Сенату Марек Кухцінський і Станіслав Карчевський, міністр інфраструктури і будівництва Анджей Адамчик та багато інших. Серед зарубіжних гостей на форумі будуть присутніми, зокрема, міністр європейської та євроатлантичної інтеграції Грузії Віктор Долідзе, керівник Групи з підтримки України в Єврокомісії Петер Вагнер, депутат Європарламенту Ребекка Гармс тощо.

Перший форум “Європа-Україна” відбувся у Вроцлаві в 2007 році, згодом упродовж 2008-2011 років – у Києві, в 2013 році у Будапешті, в 2014 році – у Криниці, а в 2015-2016 роках – у Лодзі.

Організатором форуму є Інституту східних досліджень, а співорганізатором – Підкарпатське воєводство РП. Укрінформ є інформаційним партнером форуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-