Україна візьме кредит в ЄІБ для малого та середнього бізнесу

Україна візьме кредит в ЄІБ для малого та середнього бізнесу

Укрінформ
Уряд на своєму засіданні 30 листопада схвалив рішення про реалізацію спільного з Європейським інвестиційним банком проекту "Основний кредит для малих та середніх підприємств та компаній з середнім рівнем капіталізації".

Про це повідомляє Урядовий портал.

Найближчим часом відбудеться відбір банків-претендентів та підписання з ними договорів з метою створення правових підстав для реалізації проекту, розробленого Кабінетом міністрів України разом із Міністерством фінансів.

Зазначається, що дане рішення пов`язане з ратифікацією Верховною Радою 15 липня 2016 року Фінансової угоди між Україною та ЄІБ, що стосується реалізації в Україні проекту про фінансову підтримку малого та середнього бізнесу. Обсяг позики на впровадження проекту становить 400 млн євро.

Щоб розпочати реалізацію цього міжнародного проекту, необхідно було створити правові підстави та унормувати всі законодавчі процедури. Перш за все - вирішити питання відбору банків-учасників проекту та встановити валютно-фінансові умови надання таким банкам кредитних коштів.

Схвалене рішення сприятиме здійсненню позитивних зрушень як на макро-, так і на мікрорівнях.

Реалізація даного проекту здійснюватиметься наступним чином: залучення до реального сектора економіки довгострокових фінансових ресурсів для розвитку приватного сектора економіки; впровадження заходів з модернізації виробництв та збільшення ефективності виробничих потужностей; прискорення зниження енергоємності суб’єктів господарювання та покращення платіжного балансу за рахунок зменшення імпорту енергоносіїв; збільшення податкових надходжень підприємств до державного бюджету України; покращення бізнес-клімату та створення передумов для активізації інвестиційної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-