Спиртзаводи Львівщини переорієнтуються на нову продукцію та ринки

Спиртзаводи Львівщини переорієнтуються на нову продукцію та ринки

Укрінформ
Підприємства спиртової галузі Львівської області переорієнтують на нові ринки збуту та нову продукцію. Зокрема, окрім сировини для горілчаної промисловості розпочнуть виготовляти  спирт-сирець, технічний спирт марки Б, а також переведуть підприємства на біоетанольну схему.

Про це йшлося під час робочого візиту керівництва ДП "Укрспирт" на Вузлівський та Угерський спиртзаводи Львівської області.

"Не можна бути залежним від одного ринку на 97%. З таким великим ризиком жодне підприємство не може жити. Потрібно шукати нові ринки збуту. До прикладу, на спирт-сирець є дуже великий попит закордоном, також технічний спирт марки Б, також плануємо переводити підприємства на біоетанольну схему", - пояснив т.в.о. директора ДП "Укрспирт" Олег Дрожжін.

Він наголосив, що таким чином планується вирішити ще одну проблему підприємств "Укрспирту" - надмірну кількість потужностей з огляду на потенціал внутрішнього ринку. За словами Дрожжіна, на сьогодні ДП "Укрспирт" налічує 41 підприємство. Загальна потужність цих підприємств перевищує 30 млн декалітрів спирту в рік. В той час як потреба української горілчаної промисловості - перевищує 7 млн декалітрів в рік.

"Тобто маємо зайві потужності", - пояснив він.

Як повідомляють в "Укрспирті", на сьогодні вже ведуться перемовини щодо збуту за кордон сировини, що виготовляється Угерським спиртзаводом.

Днями це підприємство було запущено після шести років простою, а його потужності перепрофільовано під виробництво спиртовмісної продукції технічного та побутового призначення. Тепер Угерський спиртзавод вироблятиме засоби проти обмерзання, органічний розріджувач для лаків, фарб та розчинників та компоненту добавки антидетонаційної для бензинів "КДА". Окрім того, продукції Угерського спиртзаводу реалізовуватимуть поліграфічним кампаніям, виробникам фарб і лаків органічного виробництва, а також нафтопереробним підприємствам.

Крім того, прийнято рішення дооснастити Вузлівський спиртзавод за сучасними стандартами, щоб збільшити виробничу потужність, в тому числі для експорту продукції.

Зокрема, планується зробити акцент на спирт "Пшенична сльоза", який відповідає найкращим якостям і його купують провідні виробники горілчаної сфери. Ця продукція не має проблем зі збутом і вже на сьогодні Вузлівський спиртзавод отримує 4 млн грн чистого прибутку на місяць.

Нагадаємо, відновлення виробництва спирту днями очікується також на Луцькому МПД ДП "Укрспирт". Планується, що в найближчі дні буде реалізовано спирт, який знаходиться у сховищах підприємства, після чого відновлено його виробництво.

Державне підприємство "Укрспирт" – найбільший виробник високоякісного спирту та спиртовмісної продукції в Україні. Загальна виробнича потужність ДП "Укрспирт" – понад 30 мільйонів декалітрів на рік. Його роботу забезпечує 41 виробничий майданчик.

"Укрспирт" реалізує продукцію на внутрішньому та зовнішніх ринках. Нині одним із пріоритетних завдань є розвиток експортного напрямку. Продукти "Укрспирту" знають та високо оцінюють на ринках Середньої Азії та Кавказу, Туркменістану, Грузії, Азербайджану, Туреччини, Австрії, Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-