Укроборонпром потребує повного аудиту - Сироїд

Укроборонпром потребує повного аудиту - Сироїд

Укрінформ
Державний концерн «Укроборонпром» є неефективною структурою і потребує повного аудиту та реформування.

Про це заявила заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд у прямому ефірі на телеканалі ZIK

«Система концерну не передбачає нормальних принципів управління, які б дозволяли контролювати всі підприємства та робили їх діяльність прозорою. Відтак, увесь механізм працює тільки на відмивання коштів», - вважає Сироїд.

Зокрема, за її словами, чи не найбільшу проблему становить закон про державну таємницю, за яким усі закупівлі концерну проходять таємно.

«Через державну таємницю, яка, зокрема, поширюється і на оборонні закупівлі, сьогодні ми не маємо законного права контролювати, яким чином і на що витрачає гроші концерн. Відтак, законодавство у цій сфері потрібно обов'язково змінювати. Наразі ми вже маємо напрацьований законопроект про закупівлі, зокрема речове майно для військових, озброєння та важку техніку, а також зміни до Закону «Про державну таємницю», що дозволить зробити діяльність ОПК більш прозорою», - впевнена народний депутат.

На її думку, інформацію, яка дійсно потребує особливого захисту та становить певну секретність, потрібно захищати саме комерційною таємницею. А це, передовсім, різноманітні інноваційні програми, новітнє озброєння тощо. Решту ж інформації - про закупівлі та розподіл коштів на потреби військово-промислового комплексу - необхідно оприлюднювати на сайтах «Укроборонпрому» та Міністерства оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-