ЄС дає на українські реформи ще €54 мільйони

ЄС дає на українські реформи ще €54 мільйони

Укрінформ
Євросоюз додатково виділив €54 мільйони євро на підтримку реформ в Україні у сфері децентралізації, транспорту і технічної стандартизації.

Про це йдеться у прес-релізі, наданому Укрінформу Представництвом ЄС в Україні.

"Європейський Союз оголосив про переказ трьох траншів для підтримки реформ у сфері децентралізації, транспорту і технічної стандартизації в Україні, загальна сума яких становить €54 мільйони", - зазначається у повідомленні. 

Зокрема, ЄС переказав перший транш у розмірі €23 мільйонів на впровадження програми "Бюджетна підтримка регіональної політики України", що має на меті підвищити загальний рівень добробуту громадян по всій території країни. Загальні видатки на її впровадження становлять €55 мільйонів.

"Реформи з децентралізації та регіональної політики продемонстрували свої перші позитивні результати: правову структуру було оновлено; фінансовий стан і автономія органів місцевого самоврядування суттєво покращилися. З урахуванням досягнутих показників, що свідчать про прогрес у впровадженні реформ, Європейський Союз ухвалив рішення про переказ траншу до національного бюджету України в розмірі €23 мільйонів", - зазначив голова Представництва ЄС в Україні посол Х'юг Мінгареллі.

Водночас, відповідно до програми підтримки у впровадженні стратегії у транспортному секторі України ЄС переказав другий (і останній) транш у розмірі €25,9 мільйона.

Як зазначають у Представництві, третій транш було надано для розвитку сектору торгівлі: згідно із зобов’язанням щодо надання Україні допомоги у зміцненні економіки ЄС переказав €5,14 мільйона до державного бюджету країни для сприяння торгівлі продукцією між двома партнерами.

"Це фактично четвертий транш у межах програми ЄС "Підтримка взаємної торгівлі шляхом усунення технічних перешкод для торгівлі між Україною та Європейським Союзом", впровадженої у період з 2010 до 2016 року", - наголосили у Представництві ЄС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-