Гроші МВФ не так необхідні зараз, як приватизація і допомога ЄС - Данилюк

Гроші МВФ не так необхідні зараз, як приватизація і допомога ЄС - Данилюк

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що на даний момент гострої необхідності в грошах Міжнародного валютного фонду немає.

Про це він розповів у коментарі "Економічній правді"

"Все пропало "не буде", - сказав міністр, відповідаючи на запитання, які наслідки чекають Україну, якщо МВФ не виділить транш у цьому році.

"Транші МВФ йдуть не в бюджет, а в резерви НБУ. Наступний - не виняток. Навіть якщо ми не отримаємо його цього року, у нас не буде необхідності шукати гроші для його заміщення, як, наприклад, у випадку з неотриманням макрофінансової допомоги від ЄС або недоотримання доходів від приватизації", - заявив він.

За словами Данилюка, отримання або неотримання траншу не впливає на виконання зобов'язань в рамках бюджету.

"Транш МВФ - це в першу чергу сигнал про те, що програма триває. Це важливо для зовнішніх інвесторів та інших міжнародних організацій. Як відомо, нещодавно рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг України до В-, який дозволить державі і національним компаніям запозичувати кошти на зовнішніх ринках за нижчими ставками", - зазначив міністр.

"Це стало можливим в тому числі завдяки реформам, які ми робимо за підтримки МВФ. Важливо продовжувати реформи і не тільки в рамках програми з МВФ", - підсумував Данилюк.

Нагадаємо, в заяві Міжнародного валютного фонду за підсумками його роботи в Києві вказувалося, що Україні потрібен додатковий час для виконання поточного етапу програми розширеного фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-