ВВП на душу населення в Україні залишається низьким - МВФ

ВВП на душу населення в Україні залишається низьким - МВФ

Заява
Укрінформ
Після важкого періоду економіка України показує бажані ознаки відновлення. Водночас ВВП на душу населення в Україні залишається дуже низьким – лише 20% від середнього показника для ЄС і другим найнижчим показником серед країн Центральної та Східної Європи.

Про це йдеться у заяві голови місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) Рона ван Рудена, яка є в розпорядженні Укрінформу.

"Після важкого періоду економіка України показує бажані ознаки відновлення. Рішучі заходи за напрямами політики, вжиті за останні два роки, призвели до різкого зменшення зовнішніх та внутрішніх дисбалансів. Інфляцію успішно знижено, обсяги міжнародних резервів центрального банку значно зросли, і очікується, що в 2016 році зростання становитиме 1,5%, а в 2017 році сягне приблизно 2,5%. Однак потужність і тривалість відновлення значною мірою залежить від проведення радикальних реформ на підтримку переходу України до розвиненої ринкової економіки", - йдеться у заяві.

Водночас в МВФ наголосили, що ВВП на душу населення (за паритетом купівельної спроможності) в Україні залишається дуже низьким – лише 20% від середнього показника для ЄС і другим найнижчим показником серед усіх країн Центральної та Східної Європи. "Для відновлення втрачених позицій і покращення рівня життя потрібне пришвидшено стале і всеосяжне зростання", - наголосили у Фонді. 

У МВФ також зазначили, що ця заява містить думки фахівців, що не обов’язково віддзеркалюють думки Виконавчої ради МВФ. Результати роботи цієї місії не будуть обговорюватись на засіданні Ради. 

Як повідомлялося, місія Міжнародного валютного фонду під керівництвом Рона ван Рудена відвідала Київ у період 3-17 листопада для початку дискусій в межах третього перегляду програми економічних реформ влади країни за програмою розширеного фінансування (EFF). Місія також провела дискусії в рамках консультацій з Україною 2016 р. за Статтею IV.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-