Жебрівський до школярів в ОРДО: Ви повернетеся під український прапор

Жебрівський до школярів в ОРДО: Ви повернетеся під український прапор

Укрінформ
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський пообіцяв вчителям і учням, які живуть зараз під окупацієй терористів в ОРДО, повернення українського прапора на їх територію.

Про це він написав 1 вересня на своїй сторінці у Facebook, поздоровляючи всіх учнів та вчителів Донеччини з Днем знань.

«У цей день хочу звернутися до тих учнів та вчителів, які вимушені жити під владою бандитсько-рашистських покручів: не маю сумнівів, що ця тимчасова безтяма мине, і усі ви повернетеся під український прапор й будете достойними громадянами нашої Великої Соборної Української Держави», - написав очільник області.

Він нагадав, що на території області, контрольованій українською владою, знаходиться 567 шкіл усіх типів та форм власності. 16 з них вже протягом трьох воєнних років не будуть відкриті внаслідок руйнувань, ведення поблизу бойових дій або за відсутності учнів. На тимчасово окупованій території залишається 535 шкіл.

На Донеччині цього року за парти сядуть 152 з половиною тисячі школярів, у тому числі - 16 тисяч 776 першокласників. Їх вчитимуть понад 15 тисяч вчителів.

Жебрівський підкреслив: «На українській Донеччині, вільній від російських наймитів, ми впроваджуємо нову філософію сучасної української школи. І справа не лише в тому, що ремонтуємо та обладнуємо школи за європейськими стандартами, наповнюємо їх українським змістом. Ми – по суті – приносимо Європу в кожне місто та село, у кожну громаду, де постане така оновлена школа». При цьому він додав, що не все складається так швидко, як би  хотілося, але ми на правильному шляху до європейського рівня освіти наших дітей.

Читайте також: Порошенко привітав учнів, студентів та викладачів з Днем знань

«Новий навчальний рік - це новий етап у житті кожного вчителя та кожного учня. Нехай він буде продуктивним та щасливим, хай принесе вам нові сподівання, нові знання та нові здобутки... Успіхів та натхнення усій шкільній громаді Донеччини!», -  написав Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-