Міноборони та ОБСЄ обговорили залучення до розмінування Донбасу міжнародних організацій

Міноборони та ОБСЄ обговорили залучення до розмінування Донбасу міжнародних організацій

Укрінформ
У Києві розпочав роботу круглий стіл, присвячений обговоренню законодавчих ініціатив, які регламентуватимуть діяльність гуманітарного розмінування у нашій державі. 

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«Учасники круглого столу погодилися, що регулювання протимінної діяльності на законодавчому рівні в країні стоїть досить гостро. Адже сьогодні на сході України, незважаючи на заходи, які вживаються, продовжують траплятися нещасні випадки, від вибухів боєприпасів гинуть та травмуються люди», - йдеться в повідомлені. 

На початку зустрічі координатор проектів ОБСЄ в Україні Ярослав Юрцаба презентував присутнім для обговорення два законопроекти щодо протимінної діяльності в Україні. Зокрема, один проект закону «Про протимінну діяльність в Україні» був внесений на розгляд Кабінетом Міністрів України і розроблений у Міністерстві оборони, інший - «Про здійснення протимінної діяльності в Україні» був підготовлений народним депутатом Андрієм Кисельовим та громадськими діячами Фонду «Донбас без зброї».

Начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності МО України полковник Максим Комісаров зазначив, що протимінна діяльність має бути посилена на законодавчому рівні.

«Прийняття закону дозволить залучити до розмінування міжнародні організації та світову спільноту, які зможуть більш ефективно допомагати Україні в розмінуванні території, що здійснюватиметься під егідою Координатора проектів ОБСЄ в Україні», - сказав Комісаров. 

Як повідомляв Укрінформ, лише за минулу добу військові сапери розмінували 3 гектари землі в зоні АТО та знешкодили близько 70 боєприпасів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-