Рева сказав, чому продовжують мітинги переселенців

Рева сказав, чому продовжують мітинги переселенців

Укрінформ
Мітинги переселенців, незважаючи на усі рішення, що приймаються владою для вирішення їх проблем, продовжують відбуватися тому, що на них, передусім, педалюється питання вирішення виплат на окупованих територіях, що, втім, вирішується на Мінських переговорах.

Про це заявив у четвер міністр соціальної політики Андрій Рева під час прес-конференції у Краматорську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тому, що у нас часто підміняються 2 речі. Є  дуже конкретні проблеми внутрішньо переміщених осіб, про які ми сьогодні говоримо. Ми їх бачимо і ми про них говоримо. Дуже часто, коли я розмовляю з тими людьми, вони педалюють проблему виплат на територіях, які не контролюються українською владою. І от дуже часто вони намагаються під виглядом проблем ВПО піднімати саме цю проблему", - сказав міністр, коментуючи, чому переселенці продовжують виходити на мітинги, незважаючи на прийняття владою законів та рішень для вирішення їх проблем.

А.Рева зазначив, що це питання вирішується на Мінських переговорах, а не в міністерстві соцполітики.

"Що я їм відповідаю: є проблеми внутрішньо переміщених осіб і вони вирішуються в рамках існуючих нормативних документів і є окрема тема виплат на неконтрольованих територіях. Але це вже проблема не лише мінсоцполітики, оскільки процес відновлення соцвиплат на непідконтрольній території прописаний у Мінських документах. Це є предметом перемовин у Мінську. І вони повинні вирішуватися комплексно, не лише мінсоцполітики, а усіма нашим державними органами, людьми, які ведуть перемовини у Мінську. А у нас часто намагаються змішати ці речі", - зазначив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-