Рева сказав, як ліквідують місячні черги на поновлення довідок ВПО

Рева сказав, як ліквідують місячні черги на поновлення довідок ВПО

Укрінформ
У найближчі тижні буде реорганізовано та оптимізовано роботу органів соціального захисту населення, передусім у Донецькій та Луганській областях, по напрямку роботи з внутрішньо переміщеними особами, з метою ліквідації черг серед переселенців, які хочуть поновлення довідок ВПО та соцвиплат.

Про це повідомив у четвер міністр соціальної політики Андрій Рева під час прес-конференції у Краматорську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодн, побачивши, як вони (місцеві органи соцзахисту – ред.) працюють, повинні змінити нормативні документи і алгоритм їх роботи. Ми повинні забезпечити достатню кількість робочих місць для прийому громадян, щоб зробити усе швидко і не було запису на вересень-жовтень тощо. Повинна бути адекватна кількість і адекватна структура", - сказав міністр, коментуючи питання щодо черг "аж на жовтень" з переселенців, які бажають поновити довідку ВПО.

Як зазначив міністр, у тому ж  управлінні праці та соцзахисту міста Краматорську, де зареєстровано 70 тис. переселенців, на прийом працюють менше місць, ніж у Вінниці:

"Коли ми були зараз у Краматорському міському управлінні, то у них 10 місць для прийому, а по ВПО працює 1 місце. Щоб ви зрозуміли -  у нас у Вінниці, у департаменті соціальної політики, на 400 тис. населення міста працює 142 особи. У Краматорську міському управлінні, при населенні у 200 тисяч працює 159. При цьому, порівняйте 2 цифри: у нас на прийомі щодня 40 робочих місць, а тут 10. Тому це проблема організації роботи".

А.Рева зазначив, що під час сьогоднішньої поїздки  до Краматорська робоча група мінсоцполітики на власні очі подивилася, як працюють на місцях органи соцзахисту, і візит "дав інформацію, щоб ми цю систему змінили".

Крім того, будуть внесені зміни і до самої процедури поновлення та видачі довідок ВПО. "Професіонали запропонували деякі моменти, які ми собі зазначили, по внесенню змін у Постанову №365 про порядок виплат, щоб спростити ці процедури. Ми їх обговоримо з експертами, організаціями ВПО", - додав міністр.

За його словами, зміни до нормативних документів будуть внесені вже протягом наступних "тижнів".

"Ми зараз повинні розробити комплекс заходів для посилення органів соціального захисту на території Донецької та Луганської областей. Так, як це зробив Президент по відношенню до військово-цивільних адміністрацій, так ми сьогодні будемо розробляти комплекс заходів по покращення матеріально-технічного забезпечення, чисельності тощо., щоб органи соцзахисту цих областей були спроможні вирішувати ці питання", - підкреслив очільник відомства.

Як відомо, 14 червня цього року набули чинності постанови Кабінету Міністрів України з поновлення прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Мова йде про Постанову №359, що встановлювала порядок видачі довідок про взяття на облік ВПО і постанову №365 - ту, що встановлює порядок призначення, припинення і поновлення виплат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-