Обстріл насосної станції на Донбасі: без води - 10 населених пунктів

Обстріл насосної станції на Донбасі: без води - 10 населених пунктів

Укрінформ
Через руйнування бойовиками насосної станції Південно-Донбаського водогону 10 населених пунктів залишилися без централізованого водопостачання.

Пр це написав у Facebook голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. 

"На цей час без централізованого водопостачання залишаються міста, які живляться з Карлівської фільтрувальної станції: Покровськ, Мирноград, Родинське, Селидове, Українськ, Новогродівка, Гірник, селища Цукурине, Гострий та Курахівка – там вода подаватиметься за графіком", - повідомив він.

За інформацією Жебрівського, російсько-терористичні бандформування перебили лінії електропередач, вивели з ладу трансформатор, пошкодили будівлю. 

"Представники орди у тому, що відбувається, намагаються звинуватити ЗСУ. Натомість, від наших військових маємо тверду гарантію не стріляти по станції. Преставники протилежного боку такої гарантії не дають – ні нам, ні міжнародним спостерігачам - і вдаються до диверсійних заходів", - підкреслив він.

За словами голови адміністрації, бригада ремонтників виїхала на станцію, буде відновлювати пошкоджене обладнання. 

"Тривалість робіт залежатиме від поточної безпекової обстановки. Поки що СЦКК домовляється про встановлення тривалого режиму тиші. Нині ж довелося знову припинити подачу води на чотири фільтрувальні станції: Карлівську, Великоанадольську та дві маріупольські", - додав він.

Жебрівський також зазначив, що у Волноваському районі є свої насосні з резервними резервуарами, тож є можливість подавати питну воду населенню. Те саме й по Маріуполю – вода в місті є.

Як повідомлялося, після завершення ремонту насосної станції Південно-Донбаського водогону бойовики знову її зруйнували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-