Україна на засіданні Контактної групи ініціювала розслідування обстрілу Авдіївки

Україна на засіданні Контактної групи ініціювала розслідування обстрілу Авдіївки

Укрінформ
Україна на засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі ініціювала проведення розслідування порушень режиму припинення вогню, зокрема вчорашнього обстрілу Авдіївки з «Градів». 

Про це повідомила прес-секретар представника України в ТКГ Леоніди Кучми Дарка Оліфер. 

"Як в рамках засідання Тристоронньої контактної групи, так і на зустрічі підгрупи з безпеки Україна жорстко позначила: без повноцінного режиму тиші неможливо вести подальшу роботу. Ми пропонуємо проведення розслідування випадків порушення режиму припинення вогню, зокрема, вчорашнього обстрілу Авдіївки з РСЗВ «Град», унаслідок якого була поранена одна людина і зруйновано 16 будинків. Дотепер не розслідуваний випадок обстрілу житлових будинків в Авдіївці 13 травня 2017 року, в результаті якого двоє дітей залишилися сиротами", - зазначила вона.

Крім того, за її словами, на засіданні українська сторона вкотре висловила стурбованість випадками насильства і залякування щодо співробітників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на непідконтрольній Україні частини Донбасу. Київ наполягає на допуску представників місії до всієї території ОРДЛО, включаючи українсько-російський кордон, адже саме на ділянки поблизу кордону найчастіше не пускають представників ОБСЄ.

Водночас, як зазначила Оліфер, в рамках політичної підгрупи українська сторона передала свої пропозиції щодо виконання Мінських угод. Зокрема, мова йде про скасування указу президента РФ про визнання документів ОРДЛО, скасування псевдоуказу ОРДО про встановлення квазікордону, відмову від рейдерского захоплення українських і європейських підприємств на території ОРДЛО, відмову від рублевої зони на території ОРДЛО, відновлення Україною контролю за кордоном і створення робочої підгрупи щодо кордону.

"Ці пропозиції українська сторона передала протягом домовленостей дипломатичних радників лідерів країн "нормандської четвірки", досягнутих 6 квітня 2017 року. Російська сторона знову зайняла пасивну позицію, не демонструючи готовності виконувати взяті на себе зобов'язання", - констатувала прес-секретар представника України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-