У Мадриді українці провели пікет під російським посольством

У Мадриді українці провели пікет під російським посольством

Фото
Укрінформ
Українці провели пікет під посольством РФ у Мадриді, засудивши російський ракетний удар по українських містах, зокрема по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Юрій Чопик – Голова Української громади Іспанії за права, честь і гідність українців. 

«8 липня 2024 року весь світ став свідком чергової цинічної і кривавої атаки московських нелюдів. Можливо чергові звірства і вбивства дітей нарешті згуртують до рішучості цивілізовані країни припинити війну і покарати цю терористичну недокраїну», – написав він.

Читайте також: У Мадриді українці закликали світ активізувати зусилля для звільнення захисників «Азовсталі»

Юрій Чопик висловив переконання, що ця цілеспрямована атака ще раз підкреслила, що немає з ким домовлятись, а єдиний вихід всьому світу – заставити капітулювати та покарати московських агресорів.

Нагадаємо, 8 липня Росія запустила по Україні 38 ракет. Через обстріли постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня «Охматдит».

Удень 9 липня Національна поліція України повідомила, що внаслідок російського ракетного обстрілу України 8 липня загинули 42 людей, серед них четверо дітей, рятувальна операція триває. За даними Київської міської військової адміністрації, станом на ранок 10 липня кількість загиблих у Києві зросла до 34.

Фото: Юрій Чопик / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-