У Лісабоні відбудеться мітинг на підтримку полонених Росією українців

У Лісабоні відбудеться мітинг на підтримку полонених Росією українців

Укрінформ
Українська громада в Португалії проведе 15 червня у центрі Лісабона мітинг у рамках всесвітньої акції «Voices of captives» («Голоси полонених») на підтримку всіх українців, які перебувають у російському полоні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.

За його словами, мета заходу – звернути увагу міжнародного суспільства, країн-учасників Саміту миру, лідерів країн і всієї світової спільноти на катастрофічне становище українських полонених, які знаходяться понад два роки в катівнях ворога, а також тих, хто перебуває в заручниках з 2014 року.

Учасники акції закличуть світову спільноту сприяти процесу обміну полоненими у форматі «всіх на всіх», враховуючи вразливі категорії, такі як, тяжкохворі, зниклі безвісти та засуджені.

Пан Садоха додав, що разом з акцією українська громада направить лист до Міністра закордонних справ Португалії з проханням сприяти у звільненні українських вʼязнів з російського полону.

Мітинг розпочнеться у суботу о 18:00 на Praça D. Pedro IV (Rossio).

Нагадаємо, у рамках всесвітньої акції «Voices of captives» біля російського посольства в Ризі 15 червня відбудеться мітинг на підтримку військових, зниклих безвісти та військовополонених захисників України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-