В Анкарі цими вихідними відбудуться Дні української культури

В Анкарі цими вихідними відбудуться Дні української культури

Укрінформ
У столиці Туреччини цими вихідними відбудуться покази фільму «Культура vs війна», мультфільму «Микита Кожум'яка» та відкриття виставки львівської художниці Ольги Довгань-Левицької «Ритуали і квіти». 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Показ фільму «Культура vs війна», мультфільму «Микита Кожум'яка», відкриття виставки та інші заходи в межах Днів української культури в Анкарі. Запрошуємо всіх охочих», – повідомили в Українській спілці в Анкарі, яка є організатором показу.

Зауважимо, що героями повнометражного документального фільму «Культура vs війна» є відомі митці, що пішли до лав ЗСУ, та діячі культури, що займаються активною волонтерською діяльністю.

До стрічки увійшли історії митців: кінооператора, військовослужбовця ЗСУ Сергія Михальчука, режисера, актора, військовослужбовця ЗСУ Ахтема Сеітаблаєва, письменника, музиканта, волонтера Сергія Жадана, кобзаря, військовослужбовця ЗСУ Тараса Компаніченка, парамедиків і музикантів гурту «Антитіла», фотографів, військових документалістів Костянтина і Влади Ліберових, кінорежисера та волонтера Михайла Іллєнка, актора та військовослужбовця ЗСУ Дмитра Лінартовича, актора, міністра культури 2014-2019 рр. та військовослужбовця ЗСУ Євгена Нищука, кінооператора та військовослужбовця ЗСУ Ярослава Пілунського. Режисер фільму – Кадім Тарасов, продюсер - Андрій Різоль.

Показ фільму «Культура vs війна» відбудеться о 18.00 2 червня. 

Український анімаційний фільм-фентезі «Микита Кожум'яка» розповідає про хлопчика Микиту, сина богатиря, який рятує свій і казковий світи від повернення злого дракона. Фільм знятий Мануком Депояном за мотивами однойменної казки Антона Сіяніки.

Показ мультфільму «Микита Кожум'яка» відбудеться о 13.00 2 червня.

Відкриття виставки львівської художниці Ольги Довгань-Левицької «Ритуали і квіти» відбуватиметься 1 червня о 18.00.

Усі заходи проходитимуть в культурному центрі Kült Kavaklidere за адресою: Tunali Hilmi Cd. No:105 D:G, Çankaya/Ankara.

Реєстрація для участі відкрита на ФБ-сторінці Української спілки в Анкарі.

Як повідомляв Укрінформ, торік у грудні у Туреччині пройшов перший офіційний показ «Мавки» українською мовою на широкому екрані.

Фото надані Українською спілкою в Анкарі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-