Діаспора закликала президента Аргентини долучитися до Саміту миру

Діаспора закликала президента Аргентини долучитися до Саміту миру

Укрінформ
Українське культурне товариство «Просвіта» в Буенос-Айресі надіслало звернення до президента Аргентини Хав’єра Мілея із закликом долучитися до Саміту миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Світовий конгрес українців (СКУ).

«Ваша участь у Саміті миру для України на курорті Бюрґеншток стане віхою в історії відносин між Аргентиною та Україною, дозволяючи вільному світу твердо рухатися до миру та покласти край цьому жорстокому російському вторгненню», – йдеться в листі. 

Зауважується, що нещодавно низка аргентинських медіа, посилаючись на джерела, повідомили, що Мілей ухвалив рішення долучитися до зустрічі на найвищому рівні. Водночас офіційного підтвердження наразі не було ані зі сторони Аргентини, ані зі сторони України. 

«Висловлюємо глибоку вдячність за намір взяти участь у вищезгаданій Конференції, і закликаємо глав держав і урядів, які будуть на саміті, докласти всіх необхідних зусиль для досягнення справедливого миру для України», – підсумовує у зверненні українська громада. 

Нагадаємо, раніше у травні Президент України Володимир Зеленський повідомив, що запросив на Саміт миру перших осіб Аргентини, Ісландії та Вселенського патріарха.

Фото: PAP/EPA/Juan Ignacio Roncoroni 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-