СФУЖО запросила на літературно-дослідницьку подію про життєвий шлях Олени Пчілки

СФУЖО запросила на літературно-дослідницьку подію про життєвий шлях Олени Пчілки

Укрінформ
Освітня референтура Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) запросила на віртуальну подію «Олена Пчілка – письменниця і феміністка», яка відбудеться 2 червня.

Як передає Укрінформ, про це СФУЖО повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

«Українки – це сильні та талановиті, наполегливі та працьовиті, розумні й дуже впливові жінки, які багато сторіч змінювали історію не лише власної держави, а й усього світу. Олена Пчілка, відома під справжнім ім'ям Ольга Петрівна Косач, є яскравим прикладом такої жінки. Вона була не лише українською письменницею, мамою, освітянкою, а й меценаткою, перекладачкою, етнографкою, фольклористкою, публіцисткою та громадською діячкою. Її вклад у розвиток української культури та науки важко переоцінити», – йдеться в дописі.

За організацію та участь у заході відповідають Союз українок Австралії, штат Вікторія, Літературний клуб Мальви, Австралія, Українська жіноча ініціатива в ОАЕ.

Особливі гості: Літературно-меморіальний музей Лесі Українки у Звягелі; кандидат філологічних наук, доцент Полтавського університету економіки і торгівлі Віта Сарапин; доктор філологічних наук Полтавського Національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка Світлана Ленська.

«Запрошуємо вас на захоплюючу літературно-дослідницьку подію, де розглянемо життєвий шлях Олени Пчілки, її значний культурний спадок та внесок у формування українського жіночого руху, громадську діяльність і освітню справу», – йдеться в анонсі.

Зауважується, що особливу увагу буде приділено твору «Товаришки».

Захід розпочнеться 2 червня о 12:00 за Києвом (19:00 за Мельбурном) на платформі Zoom за посиланням. Meeting ID: 895 4803 4738, Passcode: 892796.

Нагадаємо, СФУЖО оголосила прийом заявок на здобуття стипендії імені  відомої діячки української діаспори Анни Кісіль за вивчення української мови. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-