Діаспорянок запросили на здобуття стипендії імені Анни Кісіль для вивчення української мови

Діаспорянок запросили на здобуття стипендії імені Анни Кісіль для вивчення української мови

Укрінформ
Світова федерація українських жіночих організацій (СФУЖО) оголосила прийом заявок на здобуття стипендії імені  відомої діячки української діаспори Анни Кісіль за вивчення української мови.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні СФУЖО.

Завдяки стипендії учасниці – українки з діаспори віком від 16 до 35 років – зможуть стати слухачами курсів української мови на Міжнародних школах україністики «Крок до України», заснованих Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) Національного університету «Львівська політехніка» 15 – 26 липня 2024 року.

Щоб зголоситися на стипендію, треба надіслати на електронну адресу СФУЖО wfuwo.office@gmail.com коротку інформацію про себе, лист на тему: «Чому для мене важливі ці курси?» (до 200 слів), рекомендаційний лист від місцевої української жіночої чи іншої громадської організації.

Після цього потрібно зареєструватися на навчання до Міжнародної школи україністики МІОК «Крок до України».

Термін подання документів – до 10 червня 2024 року. Розгляд заявок на отримання стипендії та визначення 10 кандидатур стипендіаток відбудеться у червні 2024 р.

Як повідомляв Укрінформ, СФУЖО у лютому 2021 року заснувала стипендію для вивчення української мови імені своєї голови, відомої діячки української діаспори Анни Кісіль, яка відійшла у вічність у листопаді 2020 року після боротьби з важкою недугою.

Анна Кісіль за життя регулярно підтримувала освітні проєкти серед діаспори та в Україні, зокрема, стала меценатом видання першого підручника з української мови як іноземної «КРОК-2», створеного за міжнародними стандартами у МІОКу, та сприяла розвитку освітнього порталу «Крок до України» МІОК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-