У Варшаві відбувся траурний мітинг до 80-річчя геноциду кримськотатарського народу

У Варшаві відбувся траурний мітинг до 80-річчя геноциду кримськотатарського народу

Фото
Укрінформ
У Варшаві відбувся траурний мітинг, організований біля пам’ятника Полеглим і вбитим на Сході до 80-их роковин геноциду кримськотатарського народу.

Про це передає Укрінформ з посиланням на посольство України в Польщі.

Участь у заході взяли посол України в Польщі Василь Зварич разом з дружиною Вікторією Зварич, представники української громади, кримських татар, поляки та польські дисиденти, які прийшли вшанувати пам’ять жертв злочинної депортації корінних народів з Криму.

«У 2014 році російський брудний чобіт знову осквернив кримську землю і знову почалися репресії та виселення кримськотатарського народу. На жаль, сьогодні український Крим знову окупований російськими військами, але їм ніколи не вдасться знищити нашу віру, знищити нашу волю та завадити нам у боротьбі за нашу свободу. Сьогодні кримські татари та українці пліч-о-пліч борються проти російського окупанта. Я впевнений, що цього разу наша боротьба не буде марною. Я впевнений, що в пам’ять про ці невинні жертви серед кримськотатарського народу, ми відвоюємо наш рідний Крим. І знову на цій кримській землі зможуть вільно жити наші брати та сестри – кримські татари, аби розвивати свою мову, культуру та свою національну самоідентичність», – зазначив з цього приводу Зварич.

Він додав, що Україна не зупинить боротьбу доки Крим знову не стане українським.

«І ми не зупинимось поки не звільнимо всю територію України в межах міжнародно визнаних кордонів з Донбасом і Кримом», – наголосив Посол України в Польщі Василь Зварич.

Польська дисидентка Ядвіга Хмєльовська звернулась до учасників траурного мітингу, зачитавши спільну Заяву Координаційного центру «Варшава «90» – Групи «Солідарність» до 80-ї річниці трагічної дати геноциду кримського татарського народу.

Захід організовано Wspólnie Po Moc та власниками ресторану «Крим» у Варшаві Ернестом Сулеймановим та Ельмірою Сеіт-Аметовою.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня в Україні відзначали День боротьби за права кримськотатарського народу та вшановували пам'ять жертв геноциду кримських татар з нагоди 80-х роковин трагедії їх масової депортації.

Фото: посольство України у Польщі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-