Посол у Франції зустрівся з українською громадою Ніцци

Посол у Франції зустрівся з українською громадою Ніцци

Фото
Укрінформ
Посол у Франції Вадим Омельченко під час візиту до Ніцци та регіону Прованс-Альпи-Лазуровий берег узяв участь у низці заходів, організованих українською громадою.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Франції.

У диппредставництві відзначили потужну, професійну і злагоджену роботу українських асоціацій.

«Вітаємо лідерство і проактивність в організації українських проєктів, зміцнення солідарності з Україною серед французів, а також підтримку українців, які прибули до регіону у пошуках прихистку» – йдеться в дописі.

У посольстві додали, що південний регіон є другим після столичного Іль-де-Франс за кількістю тимчасово переміщених осіб з України і прийняв понад 13 000 українців, які проживають у місті та метрополії.

Окрім зустрічі українськими активістами, Вадим Омельченко провів зустріч з місцевою та регіональною владою, мером Ніцци, головою Метрополії Ніцца-Лазурний берег Крістіаном Естрозі, префектом департаменту Приморські Альпи Югом Мутоу, представниками французького бізнесу та українського підприємництва, університетських кіл, медіа, митцями та культурними діячами.

Нагадаємо, Обʼєднання українців у Франції спільно з українськими та французькими асоціаціями, а також за підтримки грузинської діаспори провело у Парижі День вишиванки.

Фото: Посольство України у Франції / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-