В Анкарі відзначили День вишиванки

В Анкарі відзначили День вишиванки

Фото
Укрінформ
Українська громада в Анкарі сьогодні відзначила День вишиванки - вбрані у вишивані сорочки діаспоряни зібралися в Українському парку, де минулого року були висаджені дерева з України.

Про це повідомляє кореспондентка Укрінформу.

«Цим спільним заходом ми підкреслюємо, наскільки цей важливий день - День вишиванки об'єднує нас всіх разом, всіх українців у багатьох куточках світу – закинутих туди від доброї долі чи через війну. І ми всі єдині в тому, що одягаємо на себе цей український код… В Україні вишиванку нині одягають хтось під бронежилет, хтось під форму, хтось під костюм – і кожен день на своєму фронті вистояти та перемогти», – сказав посол України в Туреччині Василь Боднар.

Дипломат наголосив на важливості єдності та злагодженості всесвітньої української спільноти загалом та громади в Туреччині зокрема, заради підтримки, допомоги та процвітання України.

Учасники Дня вишиванки в Анкари співали українських пісень, ділилися новинами з України, збирали кошти на підтримку дітей, які постраждали внаслідок широкомасштабної російської агресії проти України.

Захід було організовано Посольством України в Туреччині та Українською спілкою в Анкарі.

Як повідомляв Укрінформ, Український парк було урочисто відкрито в Анкарі в жовтні 2022 року. Пізніше за сприяння посольства України в Туреччині в Українському парку висадили символічні для України дерева та кущі, зокрема калину, дуб, вербу, ялицю, бузок та інші.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-