Посол з питань світового українства зустрілася в Угорщині з представниками українських громад

Посол з питань світового українства зустрілася в Угорщині з представниками українських громад

Укрінформ
Посол МЗС України з питань світового українства Мар’яна Беца у рамках європейської конференції Світової федерації українських жіночих організацій, яка відбулася у Будапешті, провела зустрічі з представниками українських громад з різних країн Європи.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Управління закордонного українства МЗС України.

МЗС висловило щиру вдячність Ярославі Хортяні, голові СФУЖО, голові Товариства української культури в Угорщині (ТУКУ), голові столичного самоврядування українців в Угорщині за проведення важливої конференції.

У ході візиту посол Мар’яна Беца також зустрілась з Ліліаною Грексою, речницею української громади у Державних Зборах Угорщини, головою громадської організації «Нова хвиля – обʼєднання української молоді».

«Ці зустрічі є ключовими для підтримки, розуміння, зміцнення зв'язків між Україною та її глобальною спільнотою», – зазначили в МЗС.

За повідомленням, не менш важливим було знайомство з діяльністю двох освітніх осередків. Освітній центр "Дім українських традицій" діє як філія Державного ліцею «Міжнародна українська школа» і на сьогодні там навчаються 130 дітей, які вимушено переїхали в Угорщину з України внаслідок війни. Другий осередок – ЕкоПростір Української асоціації «Єдність» – школа для українських дітей віком від 6 до 17 років, що розпочав свою роботу в травні 2022 року, а на сьогодні в школі проходять навчання близько 70 дітей.

У міністерстві додали, що зустрічі з представниками громад відіграють важливу роль у підтримці звʼязку та залученні до розробки політик підтримки українців за кордоном, особливо у воєнний час.

Нагадаємо, у Будапешті 10-12 травня відбулася конференція «Вимушена міграція української жінки: тенденції та перспективи», організована головою Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) Ярославою Хортяні за підтримки посольства України в Угорщині.

Фото: Управління закордонного українства МЗС України / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-