У Вільнюсі з’явилася нова суботня школа для українських дітей

У Вільнюсі з’явилася нова суботня школа для українських дітей

Укрінформ
У столиці Литви з’явилася суботня школа для українських дітей – благодійний проєкт фонду Bonitatem, який частково фінансує Департамент національних меншин при уряді Литви та підтримує Будинок національних меншин.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на литовського мовника LRT

«Наша мета аби ті дітки, які через війну в Україні змушені були покинути рідні домівки і проживають тут, у Вільнюсі, не втрачали зв'язок з Батьківщиною, не забували рідну мову, культуру. Насамперед це ті діти, які відвідують місцеві, не українські, школи і мають потребу у вивченні української мови», – зазначила директорка литовського благодійного фонду Bonitatem Ірина Герасименко.

У програмі школи є уроки української мови, розвиваючі заняття, які включають історію, літературу, географію України та творчість. Розрахована ця програма на дітей віком від 7 до 10 років. Викладач – професійний педагог з більш як п’ятнадцятирічним досвідом роботи Вікторія Задорожна.

Заняття у новій недільній школі у Вільнюсі відбуваються щосуботи з 11:30 за адресою: Raugyklos g. 25. Це центральний район міста.

Як повідомлялося, наприкінці березня у Міжнародній Українській школі (МУШ) у Вільнюсі відбулася акція вдячності Литві за можливість навчатися українською мовою. 

Фото: Ірина Герасименко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-