Нобелівська лауреатка Олександра Матвійчук проведе зустрічі у чотирьох містах Канади

Нобелівська лауреатка Олександра Матвійчук проведе зустрічі у чотирьох містах Канади

Укрінформ
Канадсько-українська фундація оголосила про канадський тур лауреатки Нобелівської премії миру 2022 року, очільниці фундації «Центр громадянських свобод» Олександри Матвійчук. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Канадсько-української фундації (Canada-Ukraine Foundation).

Зустрічі відбудуться в Оттаві (4-5 червня), Монреалі (6 червня), Торонто (7 червня), Вінніпег (8-9 червня).

В анонсі йдеться, що під час численних заходів у чотирьох містах Канади пані Матвійчук розповідатиме про долю тисяч українських дітей, викрадених Росією, про вплив війни на жінок і дітей, а також про свою роботу над каталогізацією порушень прав людини та воєнних злочинів.

«Для нас велика честь бути партнером Олександри Матвійчук та Українського центру громадянських свобод. Їхня робота з каталогізації воєнних злочинів є важливою і стане важливою частиною Нюрнберзького процесу проти кремлівських чиновників, коли ця війна закінчиться», – заявив голова Канадсько-Української Фундації Віктор Гетьманчук.

Голова комітету громадянського суспільства Канадсько-української фундації Олеся Люців-Андрійович зауважила, що війна триває і з кожним днем ​​дедалі більше дітей викрадає Росія і відправляє до фільтраційних таборів або центрів перевиховання. Цей жахливий злочин необхідно краще зрозуміти.

Нагадаємо, зустріч з Олександрою Матвійчук провела українська громада в американського міста Чикаго. 

Олександра Матвійчук – українська правозахисниця, лауреат премій імені Василя Стуса та «Захисник демократії». Голова організації «Центр громадянських свобод», нагороджена Нобелівською премією миру 2022 року. Працює над питанням прав людини в Україні та регіоні ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-