В Ольштині поховали одного з лідерів української громади у Польщі

В Ольштині поховали одного з лідерів української громади у Польщі

Фото
Укрінформ
В Ольштині на північному сході Польщі відбулася церемонія поховання відомого політика, освітянина, одного з лідерів української громади у Польщі Мирона Сича.

Про це у Фейсбуці повідомляє посольство України в Польщі, передає Укрінформ.

«Це величезна втрата для всіх нас, це також втрата для Польщі та для всієї України. Мирон Сич показав справжній приклад того, як можна і треба бути вірним громадянином Польщі з величезним українським серцем. Серцем, в якому було багато любові для польського і для українського народів. Це власне він показав приклад, як мають будуватися українсько-польські відносини», – підкреслив посол України в Польщі Василь Зварич, який взяв участь у церемонії поховання відомого громадського діяча.

За його словами, Сич вклав багато душі і серця в українське шкільництво у Польщі, завдяки чому він виховав не одне покоління українців, які зараз в різних куточках світу продовжують його справу.

«Ти завжди був, є і назавжди залишишся в нашій памʼяті, в наших серцях як великий вчитель. Тобі вдячна вся Україна, яку Ти так кохав і заради якої також зробив так багато добрих справ», – підкреслив український дипломат.

Як повідомлялося, Мирон Сич помер після тривалої хвороби 4 квітня на 65-му році життя.  

Він був одним з найвідоміших представників української громади Польщі останніх десятиліть. Упродовж 1990-2007 років працював директором української школи у місті Гурово Ілавецьке Вармінсько-Мазурського воєводства на північному сході Польщі. Згодом, упродовж 2007-2015 років, він був депутатом Сейму Польщі, а з 2015 року – віцемаршалок Вармінсько-Мазурського воєводства РП.

Пан Сич завжди підкреслював своє українське походження, був активним діячем Об’єднання українців у Польщі. У польському парламенті він складав депутатську присягу у вишиванці.

Фото: Посольство України у Польщі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-