У Грузії українські активісти підготували відео до роковин звільнення Бучі

У Грузії українські активісти підготували відео до роковин звільнення Бучі

Відео
Укрінформ
Спільнота «Майдан Батумі» – українці, які опинилися в Грузії через війну, – зняли відеоролик з нагоди других роковин звільнення міста Буча.

Як передає Укрінформ, про це спільнота повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

На відео активістки під композицію Vivienne Mort – Не ходи ти тут, не ходи (на вірш вбитого росіянами Максима Кривцова) тримають плакати з написами назв міст: Буча, Гостомель, Ворзель, Ірпінь і Бородянка. Після цього відбувається символічна сцена їх ув’язнення та розстрілу.

«На звільнених територіях Київщини були зафіксовані численні воєнні злочини: мародерство, катування, насилля, вбивства. У Бучанському районі за 33 дні окупації російські військові скоїли понад 9 тисяч воєнних злочинів та вбили більше тисячі цивільних жителів, серед них – 37 дітей. 717 людей були вбиті зі стрілецької зброї – тобто це було цілеспрямованим масовим вбивством цивільного населення», – зауважили у спільноті.

У «Майдан Батумі» також наголосили, що зараз Україна стримує ціною своїх життів країну терориста. Але світу варто задуматися про відповідь на питання: «Яке місто може стати наступним?».

Нагадаємо, у Тбілісі 24 лютого, у другу річницю повномасштабного вторгнення РФ в та 10 років розпочатої Росією війни, відбувся мітинг «Вірю в Україну».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-