У Тбілісі відбулася заходи до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну

У Тбілісі відбулася заходи до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну

Фото
Укрінформ
У Тбілісі 24 лютого, у другу річницю повномасштабного вторгнення РФ в та 10 років розпочатої Росією війни, відбувся мітинг «Вірю в Україну».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Грузії.

Також увечері на знак підтримки України телевізійну вежу у Тбілісі підсвітили в кольори Державного Прапора України.

Крім того, у суботу Byblus Cafe «Piato» у парку Ваке у столиці Грузії відбулася презентація книг українських авторів та фотовиставка, організована Асоціацією видавців та видавцями-учасниками.

«На знак солідарності з українським народом та його героїчною боротьбою грузинське видавництво «Сієста» / Siesta Concept Store започаткувало нову серію – «Сучасна зарубіжна проза», представивши грузинським читачам двох молодих українських письменників та їх книги: Катерину Бабкіну, «Мій дід танцював краще за всіх» та Артема Чеха, «Точка нуль», – повідомили в посольстві.

На заході, присвяченому другим роковинам агресії росії проти України, книги цих авторів читачам представив Давіт Какабадзе, головний редактор видавництва «Siestа», а також перекладачі, співробітники Інституту україністики Тбіліського державного університету ім.І.Джавахішвілі Софі Чхатарашвілі, Ніно Наскидашвілі та Іване Мчеделадзе.

Також, гості заходу мали можливість ознайомитися з виставкою фото робіт Давіта Григоріані, фотографа з Одеси, який зараз проживає в Тбілісі.

Книжки українських авторів можна придбати в мережі книгарень «Біблус».

Нагадаємо, у Будинку письменників у м. Тбілісі з нагоди других роковин повномасштабної війни Росії проти України окупації, а також десятої річниці початку російської окупації відбувся показ документального фільму «20 днів у Маріуполі».

Фото: Посольство України в Грузії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-