В американському місті Беверлі-Гіллз відбувся мітинг до річниці трагічних подій у Маріуполі

В американському місті Беверлі-Гіллз відбувся мітинг до річниці трагічних подій у Маріуполі

Відео
Укрінформ
В американському місті Беверлі-Гіллз, що поблизу Лос-Анджелеса, Фундація Stand With Ukraine та представники української діаспори провели мітинг до річниці трагічних подій у Маріуполі, коли Росія завдала авіаудару по місцевому драмтеатру.

Як йдеться у сюжеті Голосу Америки, учасники акції тримали гасла про Маріуполь та Азовсталь, передає Укрінформ.

«6 березня 2022 року Росія завдала удару по драматичному театру у місті Маріуполь, у якому загинуло понад 600 людей, які ховалися. Це діти, це жінки, матері. Тому ми сьогодні зібралися, аби вшанувати пам’ять і нагадати світу, що Росія терористична країна. Другий меседж – це звільнення полонених, які захищали Азовсталь. Наразі більше тисячі хлопців і дівчат знаходяться в полоні. І ми хочемо привернути до цього увагу», - сказала співзасновниця Stand With Ukraine Foundation Маряна Бойко.

Тим часом українці Лос-Анджелеса схвильовані настроями в США – як серед мешканців, так і в політичних колах.

«У наших військових майже не залишилося амуніції, щоб захищати Україну, бо спікер Джонсон (спікер Палати представників США Майк Джонсон – ред.) навмисно гальмує цей процес. Це не припустимо. Сполучені Штати Америки втрачають прапор країни, яка є першою в демократичному світі. Тому ми вимагаємо підтримки, бо Україна воює не тільки за нашу свободу», – сказав Юрій, один з учасників мітингу.

Читайте також: США на два роки продовжили перебування українців за гуманітарними паролями

Активісти під час акції розклали закривавлені дитячі іграшки. Це символ того, що росіяни вбивають українських цивільних, зокрема дітей.

«Я фанат Херсону і для мене важливо, щоб люди не забували про всі жахіття. І я хочу брати участь у цьому нагадуванні. Слів не вистачає, щоб описати, те що відбувається в моєму місті. І мені кожен день хочеться нагадувати і кричати, щоб люди допомагали», – сказала учасниця мітингу Марія.

Також активісти Stand With Ukraine Foundation кажуть, що мета акції, щоб в Америці не забували – війна в Україні триває.

Нагадаємо, Драматичний театр Маріуполя, який використовували як бомбосховище, 16 березня 2022 року розбомбила російська авіація. Тоді загинули, за різними оцінками, від 300 до 600 людей.

Фото: Скриншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-