У Ризі відкрився український стенд на будівельній виставці «House I 2024»

У Ризі відкрився український стенд на будівельній виставці «House I 2024»

Фото
Укрінформ
У Ризькому експоцентрі на Кіпсалі з участю посла України в Латвії Анатолія Куцевола відкрився український Національний стенд в рамках щорічної міжнародної виставки будівельної сфери і супутніх товарів «House I 2024».

Як передає кореспондент Укрінформу, стенд був організований Посольством України разом з Українським торговим домом в Латвії, компанією оператором виставкового центру Риги BT1 за допомогою платформи економічної дипломатії NAZOVNI.

Щорічна виставка «House I 2024» в Ризі є провідним заходом країн Балтії в сфері будівництва. На стенді були представлені сім українських компаній, з представниками яких поспілкувався кореспондент Укрінформу.

Тернопільська компанія Budmall пропонує європейським споживачам широкий набір модульних будинків і послуг з їх встановлення. Цей напрямок компанія почала розвивати 2023 року з усвідомленням необхідності відбудови та розміщення українців, які втратили житло внаслідок російської агресії.

K.tex з Ірпеня запропонував європейським споживачам набір конопляних утеплювачів для стін. Представники компанії зазначили, що під час недовгої російської окупації з ладу була виведена виробнича лінія в Ірпені. Проте виробництво вже відновлено і K.tex продовжує працювати на благо української економіки.

Bioplast привіз європейським потенційним клієнтам зразки декоративної штукатурки. Ця луганська компанія вже давно на ринку, проте у 2014 році була вимушена переїхати до Харкова, де й продовжує роботу.

Вінницький завод «Маяк» представила споживачам у ЄС широкий набір обігрівачів, теплових вентиляторів і теплових гармат.

Компанія CKS з Дніпра пропонує європейським замовникам сталеві металеві конструкції різних типів (від будівель до мостів).

Також були представлені дві компанії супутніх товарів. Valtex з Білої Церкви виробляє спеціальне захисне взуття та робочий одяг. В Ригу був привезений широкий набір захисного взуття, міцного, при тому – естетично привабливого. Слід зазначити у Valtex під час боїв за Макарів та внаслідок прильоту по Білій Церкві були пошкодження виробничих ліній. Але робота вже відновлена у повному обсязі.

Львівська компанія Wiener Kaffee вирішила, що кращим додатком до обідньої перерви на будівництві буде хороша кава, тому представила бренд «Кава старого Львова».

Варто відзначити, що всі виставкові площі українським компаніям були надані латвійським організатором на безплатній основі. Посол України Анатолій Куцевол подякував за це голові правління оператору виставкового центру Риги BT1 Вестурсу Тіле, заступнику гендиректора компанії Агрісу Рейхманісу, Керівнику відділу по зв'язках з громадськістю Айзі Купре, а також Координатору зовнішніх зв’язків компанії Анатолію Бутенко.

Також в рамках виставки відбулося підписання меморандумів про подібне співробітництво між Українським торговим домом та компанією BT1 щодо безкоштовної участі українських компаній в рамках міжнародних виставок «Riga Food 2024» і «Medbaltica 2024», які відбудуться у вересня 2024 року в Ризі.

Як повідомляв Укрінформ, Латвія з початку повномасштабної війни РФ надала допомогу Україні в розмірі не менше 650 мільйонів євро. 

Фото: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-