Нову «Українську книжкову поличку» відкрили у Ташкенті

Нову «Українську книжкову поличку» відкрили у Ташкенті

Укрінформ
Надзвичайний і повноважний посол України в Узбекистані Микола Дорошенко у четвер, 7 березня, відкрив «Українську книжкову поличку» у школі «Міжнародна академія талантів» (International Talent Academy) у Ташкенті.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Республіці Узбекистан.

Проєкт «Українська книжкова поличка» реалізується за ініціативою Першою леді України Олени Зеленські спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України, Міністерством закордонних справ України, а також Українським інститутом книги разом з посольствами України за кордоном.

Дякуючи адміністрації школи, посол Микола Дорошенко наголосив на тому, що в той час, коли в Україні агресором знищується українська література, дуже символічно мати можливість наблизити українську книжку для всіх дітей, які вчаться в цьому освітньому закладі.

Нагадаємо, 2022 року перша приватна школа у Ташкенті «Erudite Education Sholl» у рамках реалізації програми Першої леді України Олени Зелінської «Українська книжкова поличка» отримала збірки поезій класиків української літератури, а також збірки творів сучасних українських авторів в перекладі узбецькою мовою.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Uzbekistan / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-