Союз українців Румунії провів у румунському парламенті конференцію про війну в Україні

Союз українців Румунії провів у румунському парламенті конференцію про війну в Україні

Фото
Укрінформ
Союз українців Румунії (СУР) на чолі з віцепрезидентом Світового конгресу українців (СКУ) в регіоні Східної Європи Миколою-Мирославом Петрeцьким організував у Палаці парламенту у Бухаресті круглий стіл на тему «730 днів війни в самому серці Європи: наслідки, реалії та перспективи на регіональному та глобальному рівнях».

Як передає Укрінформ, про це СУР повідомив на своєму сайті.

У заході взяли участь понад 100 офіційних осіб з Румунії, України та Республіки Молдова: парламентарі, дипломати, представники місцевої державної адміністрації з Румунії, України та Республіки Молдова, представники академічних кіл та релігійних культів, експерти, члени української громади.

Обговорення було зосереджено на низці пріоритетів, таких як: тристороння співпраця та підтримка України та Республіки Молдова Румунією, перспективи євроінтеграції України та Республіки Молдова, російська агресія як загроза стабільності, безпеці та демократії в регіоні, залучення діаспори до підтримки України, а також відбудови та зміцнення України.

«Румунія залишається надійним партнером України. Я дякую румунській державі, моїм колегам у парламенті та всім, хто підтримував і підтримує український народ», – заявив під час круглого столу Микола-Мирослав Петрeцький. 

Він наголосив, що розвʼязана Росією війна спрямована не лише проти України, а загалом проти демократії.

«Я переконаний, що, підтримуючи Україну, ми зупинимо війну і житимемо у світі миру та спокою», – сказав він.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять жертв війни в Україні.

Крім того, перед конференцією відбулося відкриття фотовиставки про війну «730 днів війни в самому серці Європи: конфлікт у зображеннях», де представили світлини з України воєнного кореспондента Крістіана Лупашку з Національного агентства преси Agerpres.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року відбулася міжнародна конференція на тему: «День української мови в Румунії, нагода для обговорення викликів в регіоні», у якій взяв участь президент Світового конгресу українців Павло Ґрод.

Фото: СУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-