У Торонто тисячі людей повели мітинг на підтримку України

У Торонто тисячі людей повели мітинг на підтримку України

Фото
Укрінформ
У суботу, 24 лютого, у другу річницю повномасштабного вторгнення російської федерації, українська громада Торонто (Канада) зібралася в центрі міста, на площі перед мерією (Nathan Philips Square), щоб згадати цю дату та набратися сил для продовження боротьби проти окупанта.

Про це Укрінформу повідомив Хав'єр Апонюк Савич, член управи Конгресу українців Канади – відділ Торонто.

Близько 20 000 людей були присутні на заході, організованому КУК – відділ Торонто.

Оскільки прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо перебував у Києві з великою делегацією, його представляв Міністр Юстиції та Генеральний Прокурор Канади, Аріф Вірані. Також до присутніх звернулися Джагміт Сінгх, лідер Нової Демократичної Партії Канади, Джеймс Безан, який представляв лідера Консервативної Партії Канади – П'єра Пуальєвра, Прем'єр провінції Онтаріо, Даг Форд, Маріт Стайлз, лідер Нової Демократичної Партії провінції Онтаріо, мер міста Торонто Олівія Чау (Торонто є побратимом Києва) та Генеральний Консул України в Торонто Олександр Шевченко.

На заході були присутні лідери української громади, зокрема Олександри Хичій, президент Конгресу українців Канади, численні українські організації та члени інших братських громад – татарської, балтійської, польської та члени в’єтнамської та тайванської громад.

Було організовано збір коштів на підтримку українських збройних сил. Маркіян Швець, голова комітету «Stand with Ukraine» при КУК – Торонто, підкреслив, що Україна бореться за західні демократії, подякував країнам, які підтримують Україну, але додав, що ми повинні не тільки дякувати, але й робити свій внесок, і що КУК – Торонто вже зібрав 163 000 канадських доларів на різних демонстраціях за останні два роки (пам’ятайте, що КУК Торонто нещодавно приєднався до кампанії Світового конгресу українців, щоб надати дрони, пожертвувавши 10 000 канадських доларів).

На завершення своїми думками з присутніми поділився Петро Штурин, президент Конгресу українців Канади – відділ Торонто. Він закликав і надалі підтримувати Україну та її Збройні  Сили та щиро подякував усім присутнім.

Нагадаємо, понад тисяча людей з різних штатів Америки зібралися у Вашингтоні із синьо-жовтими прапорами й плакатами та закликали владу США продовжити критично важливу підтримку України.

Фото: Petro Schturyn, James Bezan, Mayor Olivia Chow / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-