У Таллінні на марш на підтримку України вийшли сотні людей

У Таллінні на марш на підтримку України вийшли сотні людей

Відео
Укрінформ
В естонській столиці сотні людей вийшли 25 лютого на марш на підтримку України, що розпочався з ходи вулицями Старого міста та досяг площі Вабадузе (Свободи), щоб засудити військову агресію Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє естонський мовник ERR

Захід відбувся як складова частина міжнародної акції «Stand with Ukraine». На площі Вабадузе учасники мітингу поділилися своїми емоціями та надіями у другу річницю війни.

За словами члена правління Конгресу українців Естонії Віри Коник, не можна допустити, щоб втома від війни взяла гору.

«Якщо, не дай боже, трапиться так, що Україна впаде, то можуть бути атаковані й інші європейські держави, в тому числі країни Балтії, які знаходяться поряд з Росією. Ось чому ми закликаємо простих громадян та уряд продовжувати підтримувати Україну», – сказала Коник.

У талліннській демонстрації брали участь місцеві мешканці, багато з яких добровільно допомагають Україні, а також воєнні біженці з України.

Українські біженки Ганна та Соломія поділилися з ERR, як важко їм відчувати, що повномасштабна війна Росії проти України йде вже два роки.

«Я не військовий експерт, я не можу сказати, коли закінчиться війна. Але точно можу сказати, що віра і надія живе в наших душах завжди. Ми готові і сподіваємось на те, що війна закінчиться якнайшвидше», – сказала українка Ольга.

Акція в рамках всесвітнього руху «Stand with Ukraine» також відбулася в неділю в Нарві. Там вона проходила на Ратушній площі, в ній взяло участь 50 активістів. 

Як повідомляв Укрінформ, згідно з опитуваннями, в Естонії зріс рівень підтримки прийому біженців з України. 

Фото: скриншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-