Мітинги на підтримку України відбулися у 16 містах Ірландії

Мітинги на підтримку України відбулися у 16 містах Ірландії

Фото
Укрінформ
З нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну масштабні мітинги відбулися у 16 містах Ірландії, зокрема Дубліні, Лісканорі, Лімерику, Вотерфорді, Карлоу, Літтеркенні, Кілларні, Тралі, Енніскорті, Вексфорді, Корку, Порлаосі, Атлоні, Дундалку, Кавані, Данлоу та Голвеї.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Ірландії.

У акціях взяли участь українці, ірландські урядовці та політики, іноземні дипломати та звичайні громадяни, які щиро підтримують Україну у її боротьбі за свою свободу та безпеку всієї Європи.

Також у суботу з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Irish Film Institute у Дубліні було проведено прем'єрний показ документальної кінострічки «З Україною у сердці» (Glory to the Heroes) французького кінорежисера Бернара-Анрі Леві, організований Посольством України спільно з Посольством Франції в Ірландії.

Після показу відбулася панельна дискусія за участі Посла України в Ірландії Лариси Герасько, професора DCU Тетяни Локоть і журналіста The Journal Найла О’Коннора.

Крім того, як повідомила пані посол, на знак солідарності в кольори прапора України підсвітили парламент та МЗС Ірландії.

Нагадаємо, 24 лютого, у другу річницю повномасштабного вторгнення Росії та 10 років війни, вулицями Лондона пройшов багатотисячний марш на знак підтримки та солідарності з Україною, яка продовжує героїчно боротися проти агресії держави-терориста.

Фото: Embassy of Ukraine to Ireland, Ukrainian Action in Ireland, Larysa Gerasko / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-